Massage

Dieptemassage


Spanningen en blokkades in de spieren kunnen leiden tot allerlei pijn- en bewegingsklachten zoals hoofdpijn, rug-, nek- en schouderpijn,...


Door diepe druk dwars op de vezelrichting van de spier te geven,

wordt op  de dieper gelegen spierlagen ingewerkt.  De doorbloeding verbetert, en bindweefselverklevingen en verhardingen worden losgemaakt, waardoor bewegings- en pijnklachten verlicht kunnen worden. Deze stevige, spiergerichte massage wordt vaak als zeer deugddoend ervaren.


45 minuten, €50   -   60 minuten, € 60Relaxatiemassage en/of stevige, spiergerichte massage


Een relaxatiemassage geeft een intens  gevoel van rust en ontspanning.  Een oppervlakkige massage gaat voornamelijk lymfe afvoeren en zenuwuiteinden intensief prikkelen. Wanneer men dieper op de huid en op de spieren  gaat inwerken, worden ook de doorbloeding en het stofwisselingsproces gestimuleerd. Hierdoor verbetert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen, en de afvoer van afvalstoffen. Spierspanningen verminderen. 


Bij een spiergerichte massage  worden de handgrepen  steviger en op een  wat hoger tempo toegepast,  om de spieren  te activeren en te versoepelen.   


Door het losmaken van emotionele spanningen die opgeslagen  zitten in de spieren, en door de subtiele kracht die uitgaat van aanraking, werkt  massage weldadig op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied.


De diepgaande ontspanning die een massage teweegbrengt, kan  ook allerlei gevolgen van stress verzachten, en een overprikkeld zenuwstelsel kalmeren.


Rug-nek-schouders  of  volledig lichaam  of  combi bv. gezichts- + voetmassage  of  rug- + gezichts- + voetmassage


30 minuten, € 35  -  45 minuten, €50   -   60 minuten, € 60  -  90 minuten, € 90
Hotstone / oliemassage met warme edelstenen


Massage met  verwarmde edelstenen is een holistische vorm van masseren. De manuele massage met verzorgende olie, in combinatie met  de subtiele, energetische werking van kristallen zorgt ervoor dat de energie in het lichaam terug vrij gaat stromen, en lichaam, geest, emoties en ziel in harmonie komen.   


Edelstenen, mineralen en kristallen zijn ontstaan toen de Aarde afkoelde. Tijdens hun ontwikkeling van miljoenen jaren ontvingen zij het beste van de natuur en van Moeder Aarde, en dragen zij een afdruk van de grote krachten die haar vormden.


De edelstenen worden verwarmd. Door de warmte  dringt de massage dieper door  in de spieren, waardoor deze  nog effectiever  wordt, en aanzet tot een weldadige, diepe relaxatie .  Stress en (spier)spanningen verdwijnen, en maken plaats voor nieuwe energie.


60 minuten, € 65  -  90 minuten, € 95  -  120 minuten, € 125  
Seizoensmassage (Aanrader!!)


Dit arrangement bestaat uit 3 delen, waarbij we starten met aandacht voor de voeten met een 'seizoensvoetbad', en vervolgens voor het lichaam met een meridiaanmassage. De lichaamsmassage gebeurt deels via drukpunten, en deels met olie. We hebben aandacht voor de meridianen die belangrijk zijn in dat deel van het jaar. Als laatste volgt een gezichtsmasker aangepast aan het seizoen. Tijdens de behandeling geniet je van heerlijke seizoensgeuren.


90 minuten, € 95Luxemassage


Deze massage is een zalige combinatie van de verschillende massagevormen die bij Pranawell gegeven worden. Er worden grepen en technieken gebruikt uit o.a. de ontspanningsmassage, dieptemassage, shiatsu/drukpuntmassage, voetreflexologie, Japanse gezichtsmassage, hotstone massage... uiteraard steeds op maat van de behoeften per persoon.


We starten met een verwarmend voetbad. Dan volgt een volledige lichaamsmassage, waarbij per lichaamszone verschillende geurende, verwarmde oliën worden gebruikt: spierverwarmende arnica-olie, rustgevende lavendelolie, harmoniserende rozenolie en/of verstevigende citroen- en sleedoornolie. De armen en benen worden tijdens de massage ingewreven met een verkwikkende rozemarijnlotion, de voeten en handen met voet- en handcrème, het gezicht met een dagcrème. We eindigen met enkele hotstones.


120 minuten, € 125
Massage-arrangement voor 2 


Kom je graag met z'n tweetjes? Dat kan. Je wordt dan om de beurt 50 minuten gemasseerd. Terwijl één persoon op de massagetafel plaatsneemt, geniet de andere persoon van een warm voetbadje.


120 minuten, € 120